Teleprompter casolà fet amb un vidre d’escaner vell

Ja fa un temps que a l’escola vam iniciar un canal de televisió on els alumnes explicaven les activitats realitzades al llarg d’un període de temps. Al principi vaig començar a utilitzar un monitor vell d’aquells de tub que queden a totes les escoles allà perduts perquè els alumnes poguessin llegir el text, aquest és el motiu pel que vaig fabricar el Teleprompter casolà fet amb un vidre d’escaner vell

Un bon dia buscant per internet vaig veure un vídeo a You Tube on fent ús d’un vidre especial on la relació reflectivitat / transluciditat ha de ser 70/30 o 60/40 amb un gruix de 3 mm i super transparents perquè el diafragma de la càmera, no detecti la presència del mirall. Jo a dia d’avui no he trobat aquest vidre.

Aquesta idea de teleprompter va quedar guardada al meu cervell, fins que un dia un escàner vell que tenia per casa amb idea d’aprofitar el motor se’m va ocórrer la idea de fer la prova amb aquell vidre i posar-lo a 45º i veure si era possible  reflectir un text, efectivament allò era possible.

Amb l’ajut d’una tableta ja que a  dia d’avui existeixen diferents aplicacions per tabletes que permeten passar el text  de manera automàtica.

Ja ho tenia tot només quedava fabricar-lo.

A continuació podreu veure tot el procés de construcció però abans podreu veure un parell d’esquemes  de l’estructura:

Parts del teleprompter

 

 

 

 

 

Teleprompter darrera

 

 

 

 

 

 

 

 

Utilitzarem fusta contraxapada de 0’5 mm

1.- Tallem una base aproximadament de la mida del vidre de l’escàner d’amplada i la sortida la justa  perquè pugui col·locar-se la tauleta i la càmera.

thumb_IMG_1136_1024

2.-Construirem un marc on des d’on enregistrarem el vídeo a un dels costats llargs col·locarem un llistó que servirà de reforç.

thumb_IMG_1137_1024

3.- Elaborarem dos laterals en forma triangular d’es d’on es subjectarà el vidre a 45º, procurarem fer una guia des d’on introduirem el vidre

thumb_IMG_1138_1024

4.- Al voltant d’on ha d’anar la tauleta posarem uns llistons de manera que quedi una barana perquè no pugui caure.

 

5.-De manera que quedi perpendicular s’enganxarà el marc tal i com es pot veure a la fotografia.

thumb_IMG_1141_1024

6.- Fixarem els laterals triangulars tal i com es pot veure a la fotografia   posat un tirants per a contrarestar el vidre, i un travesser.

thumb_IMG_1147_1024

7.-Posarem el vidre per les guies, tal i com es veu a la fotografia.

thumb_IMG_1148_1024

8.- Finalment el pintarem de negre i el cobrirem amb una tela negra.

thumb_IMG_1160_1024

Un element molt important es comprar el suport de la càmera,  dia d’avui bastant fàcil a les botigues de gadgets electrònics que hi ha per Internet.

Finalment  per tal de poder subjectar l’estructura al tres peus  ha d’anar en funció del tipus de tres peus que disposem, en el meu cas va ser molt útil que un amic va construir un amb una impressora 3D.

A continuació podreu veure un exemple del resultat de les gravacions:

 

Categories : meves-fabricacions